31 augusti 2009

Fran koksorkester till familjevald

Det ar alltid lika spannande att mota en ny grupp. Nastan 30 personer var pa plats och vantade otaligt pa att vi skulle borja.Vi hade packat upp vara instrument och manga gick och testade och var spelsugna. Efter att ha botaniserat i restaurangens kok hde vi fatt ihop stora platsbunkar och soptunnor, otroligt stora grytlock som vi ska forsoka hanga upp som gongar och en mangd bestick.

Efter en lite trevande start , dar det marktes att vart arbetssatt var nytt for manga sa blev det senare full energi i rummet.Vi jobbade med rosten och kroppen for att komma igang ordentligt. Mike gjorde ljudinspelningar som aterkom senare under dagen i bearbetad version. Lasse satte ihop koksorkestern och soptunnan och baljan i plast hade ordentliga bastoner!

En del av dagen arbetade vi med att skapa "stillbilder" som illustrerade olika situationer. Vi utgick ifran olika kanslor som ilska, gladje, sorg, radsla etc. Och det var otroligt vilka bilder som skapades utifran ett enda ord.Det blev inte bara bilder utan sma scener som illustrerade bl a familjevald och galenskap.

Soundbeamen har vi ocksa introducerat och gett tillfallen till solospel. Ett gemensamt musikstycke md en kort sang har vi ocksa skapat tillsammans. Imorgon ska vi utveckla en del av materialet vidare samt gora nytt for att satta ihop innan vi skiljs at.

Dagen avslutades med gemensam lunch utomhus i den skona varmen.

/Sophia

Inga kommentarer: