21 november 2009

Om solen och att skrika för full hals

Rymden är som tidigare nämnts temat vi jobbar med här på Share Musics minikurs i Framnäs. Och kontrasterna mellan ett stressigt, slaskigt och grådassigt Stockholm och det lugn och den öppna och generösa atmosfär som mötte mig vid ankomsten i torsdags skulle faktiskt kunna liknas med en resa till en annan planet.

De personer som befolkar planeten ”Share Musics minikurs i Framnäs” är dock liksom jag jordbor, men de har på många sätt helt andra erfarenheter och förutsättningar än mig. Samtidigt har vi också mycket gemensamt. Till exempel vetskapen om hur kul det är att få ägna sig åt musik, teater och dans på heltid under ett par dagar. Det förenar oss oavsett om vi kommer Albanien, Bygdeå, Skellefteå eller Stockholm. Lördagsförmiddagen inleddes med att hela gruppen tog en promenad runt omgivningarna på Framnäs.

I dag var första gången sedan vi kom till Piteå som solen tittade fram. Det var en stor händelse, det var alla överens om och teamledarna, Ian, Fraser, Karin och Ebba, tyckte att det krävde att vi tog en ordentlig promenad. Området nere vid vattnet utforskades grundligt och Ian spelade in ljudet av is som knäcktes, vindens susande och fågelsång. Vi provade att skrika för full hals för att sedan följa hur ljudet transporterades över vattnet. Karin gav instruktioner till oss om att samla in olika växter och föremål för att sedan ta med oss dem in.

Väl inne (och efter en kort rytmworkshop under ledning av Fraser och Ebba) fick vi sammanställa alla de föremål vi samlat på oss. Fram trädde märkliga figurer, mönster och djur bestående av tomma PET-flaskor, vantar och olika växter. Det ska bli mycket spännande att följa hur resten av kursen utvecklar sig…

Andreas Axelsson – praktikant på Share Music Swedens minikurs i Framnäs

Inga kommentarer: