5 oktober 2011

Workshopdag 1


Vår första workshopdag har varit innehållsrik! Det var ett tämligen  stort gäng som dök upp i konferenslokalen på hotellet där vi bor. 14 elever från de fem olika skolorna här i Kukës, gänget från ALB-AID och så de mindre barnen från sociala centret. Totalt 26 personer + lite lärare...

Micaela introducerade grafiska symboler som inspiration för rörelsearbetet och på bilden ovan är det Christer som får några killar att utforska nya rörelser. Gruppen fick måla egna grafiska bilder eller snarare partitur som sedan användes både för att göra rörelsemönster och i musikarbetet. Det blev olika vokala ljud som sattes samman till en komposition.

Sedan arbetade vi med handrörelser och alla fick vita målarhandskar. Otroligt effektfullt och snyggt!

Gruppen från ALB-AID hade en egen session när barnen hade gått hem och det resulterade i inspelning av två  musikstycken. Vi har nu krigarnas musikstycke och ett fantastiskt stycke med ukelele och Lutfi som sjunger med sin speciella röst.

Ikväll har vi gått igenom allt material, för det blev en hel del och gjort ett upplägg som förhoppningsvis ska fungera.För det här är ett tämligen kort, men intensivt projekt, så vi har bara en workshopdag till innan det är dags för föreställning. Och sen ska vi på turné!!Känns smått surrealistiskt med tanke på hur många vi är, att det är flera rullstolar som ska med, att taxibussar ska fixas och vi ska få ihop allt tills dess.Och diskussionen om vilken by vi skulle välja avgjordes helt av Izet o Lirie, som diskuterade vägstandarden och hur barnen i rullstol skulle klara resan!

På torsdag ska alltså  hela gänget åka till en by, ca 30 min resväg härifrån och vi ska framträda på en skolgård. Sedan åker vi tillbaks till Kukës o gör ett framträdande på en av de större skolorna. Och det blir också på en skolgård, som mest består av en stor betongplan, militärbunkrar, trasiga bänkar och några träd. Alltså en utmaning för att få till en helt annan känsla!

Inga kommentarer: