9 november 2011

Från skratt och fniss till vemod

Intensiv och superbra dag! Men det tog ett tag innan vi kom igång idag! En person i vårt team började dagen med svensk tidszon - alltså en timma för sent! Frukosten serverades först det klockslaget vi hade beställt taxin.
Väl på plats visade det sig att vi var inte de enda som hade problem med tiden.En grupp deltagare satt fast i rusningstrafiken. Ljudsystemet var också på väg men försenat.

Det här med antal deltagare blev spännande. När det var dags att starta satt det en mindre grupp personer utspridda i aulan. Men efter en stund dök det upp en större grupp och sen en till! Och när det väl var dags att påbörja det praktiska arbetet hade vi mer än 80 personer på plats!Oj då, började vi fundera...! För aulan var visserligen stor, men fylld med rader av fasta stolar och scenen var inte särskilt stor! Men när vi väl satte igång blev ca 35 personer på scen och ett 50-tal som valde att titta på. Och det funkade riktigt bra.

Under dagen vände Helene på publiken och workshopdeltagarna så publiken fick sitta på scen för att kunna se när de övriga dansade, sittandes i stolsraderna i olika grupper.Det blev så otroligt läckert att titta på flera grupper som rörde sig oberoende av varandra.

Det är lika fantastiskt varje gång, hur en grupp trevande startar men sedan kan blomma ut fullt. Det var mycket skratt och fniss i början och en skön stämning infann sig. Den smittade av sig även på de som bara satt och följde vad som hände.

Thermin och soundbeam introducerades."Skulpturer" med olika känslolägen gjordes och en sång med den vemodiga texten:adjö mamma, förlåt!

Det märktes väl att folk gillade att vara med och det fick vi bekräftat när vi fortsatte dagen med samtal i fokusgruppen. Diskussionen handlade mycket om den konstnärliga aspekten i arbetet och vad som krävs för att det ska bli hög konstnärlig nivå. Tomas och Helene fick många lovord över sitt professionella arbete och de gjorde verkligen ett strålande arbete.

Inga kommentarer: