21 november 2011

TRIGGA Workshopdagar

I fredags 18/11 & lördags 19/11, genomförde vi två workshopdagar: på Ädelfors Folkhögskola utanför Vetlanda och på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping. Ledarteamet var Mike Fry (musiker) och Veera Suvalo-Grimberg (koreograf), som hade anlänt till Jönköping under tordsdagskvällen för att förbereda dagarna. Under fredagens workshop hade deltagarna även tillgång till Palle Bothén (musiker) eftersom gruppen var stor då, över 30 personer.

Teamet hade "cirklar" som tema. Uppvärmningsövningar i både rörelse och röst övergick till olika övningar där deltagarna bland annat provade på musikteknologi. Att få fram musik genom att röra sig framför en soundbeam och att skapa en låt i speciella program på iPhone var något av det som undersöktes.

Mike ledde en workshop som skapade en låt med sång och rytmer med hjälp av mer traditionella instrument.
Veera lät bland annat alla deltagare bilda en "kedja" över golvet. Det blev väldigt uttrycksfulla rörelser och "skulpturer" under denna övning. I en annan övning skulle vi gå ut och inspireras av rörelser hos andra på skolan, för att sedan minnas och ta med oss dessa rörelser och använda dem i en koreografi.

Både teamet och vi från Share Music var glada & nöjda efter de två intensiva dagarna. Nu hoppas vi på att många är nyfikna på att gå vår MINIKURS på Ädelfors den 19-22 januari nästa år!

Med projektet TRIGGA vill Share Music öka tillgängligheten till kultur för unga vuxna med funktionsnedsättning i Sveriges län och kommuner. Läs mer på vår webbplats om detta!

Inga kommentarer: