18 oktober 2013

Vara – Weekend Xpres kurs

Fredag
På fredagen tog jag och Helena emot förväntansfulla deltagare till helgens weekendkurs i Vara. Efter incheckning och lite mat i magarna så började vi med första workshopen. De konstnärliga ledarna var Veera Suvalo Grimberg och Malin Rönnerman (dans) och Paul Bothén (musikteknologi). Veera och Malin hade lite dansövningar med oss. Och Paul visade hur man kunde skapa musik med en Ipad.
Lördag
Vi började morgonen med ett möte, med lite info om dagen. Sedan körde vi gång med dans och musikteknologi. På eftermiddagen delade vi upp gruppen. Några tränade dans; vi fick lära oss två scener ur Hi-Hat Xpres. De andra fick skapa olika duetter inom musikteknologi. Duetterna skapades genom att en person gjorde ljud på Ipaden och den andra personen rörde sig framför Soundbeamen.
Soundbeamen är ett instrument som ser ut som en liten tratt/mikrofon på ett stativ. När man rör sig framför den – hela kroppen eller kanske bara ett litet finger – så blir det ljud. Soundbeamen är kopplad till exempelvis en keyboard eller ett musikprogram, så man kan välja vilket typ av ljud man vill ha. Andra gjorde duetter genom att en berättade något och den andra spelade ett instrument till detta. Alla fick testa på det.
Kvällen avslutades med en liten kvällskonsert. Vi fick se fina dansnummer och lyssna till bra musik. Det spelades både keyboard, flöjt och trumpet.
Söndag
På söndagen satte vi samman flera av de danser och musiknummer som vi hade skapat. Kursen avslutades med ett uppspel av det som satts samman. Vi hade en rolig och inspirerande helg!

/Karin

Inga kommentarer: