10 oktober 2008

Introduktionskurs på Framnäs:Dax för Share Music igen!

Torsdag
Så var det dax igen! Sharemusic -kurs!! Denna gång i Piteå med Mike,Nathalie,Elli och Kerstin. Ett salt gäng, Emil,Victor, Johan, Filip, Hannes och Pernilla ger sig iväg från Lund, glada och förväntansfulla klockan 7.45 till Sturup, Malmö Airport och packar in sig med allt bagage i SAS-planet 9.35 som tar oss först till Stockholm.

På Arlanda blir vi alla glatt överraskade att möta Amin och John som blev våra vänner från Furuboda-kursen i juni. Tillsammans med dem klev vi på ett annat SAS-plan som tog oss upp till Kallax. Väl framme på Framnäs folkhögskola möter oss Erik som välkomnar oss och delar ut rum och en bit mat.

Sen är det äntligen dax; namnskyltar och hej kramar på kändisar och ett försiktigare Hej på de nya ansiktena. Samma goda känsla av att bli mött och sedd sprider sig i gruppen då vi lotsas av vårt duktiga ledarteam med uppvärmningsövningar, skapande av ljud och rörelse till temat; kallt och varmt. Det blir sällan såhär intimt, öppet och tolerant som på ShareMusic-kurs, kanske för att vi i vardagen, därhemma, glömmer bort att se varann och låta alla delta på sina villkor.

Olika språk finns i gruppen, svenska, engelska, ryska men all språkförbistring är som bortblåst då kroppen och ljuden istället börjar "prata", alla kan skratta och bli likadant konfunderad över en annans sätt att presentera sig, en hand på en kroppsdel gör mig till någon, någon att relatera till och tänka och känna kring, ett fantastiskt språk utan ord!

Vi är på ShareMusic igen! Vi skapar! Tack för ännu en gång.

/Johan Hagström

Inga kommentarer: