13 augusti 2010

Succé för Galamanta-attacker i Gbg!

Tja, man kan inte säga annat än att det blev succé för Galamanta-ensemblen idag i Gbg!! Ni som inte var där missade något. Gänget var helt otroliga!

De spelade tre föreställningar i köpcentret Nordstan i Gbg. Det var en kortversion utan orkester som gjordes.

Jag kollade fascinerat på publiken, som blev alltfler ju längre tid som gick. Man kunde riktigt se hur folk stannade upp och tänkte : vad är detta??? och sedan se hur de riktigt sögs in i föreställningen.

Ensemblen gav allt och jublet var särskilt starkt efter andra föreställningen (tyvärr missade jag slutet på den tredje- SJ hade inga bra avgångar idag..)

Pratade bl a med ett par från Sydafrika som tyckte att denna föreställning borde visas på festivalen i Grahamstown. Och med tanke på att Galamanta-filmen har visats för en intresserad publik i Irkutsk i södra Sibirien tidigare i sommar,har en inbjudan till festival i London 2012 och har förfrågan från Island så vore det kanske inte helt otänkbart med en världsturné?!

- Hallå världen! Vi finns!! Och vi kommer gärna!!

På väg hem tänkte jag - det är ändå märkligt vad en spontan middag på en flygplats kan leda till....


Sophia

PS. För dig som inte vet så träffade jag Christian Lindberg, "Galmanta-tonsättaren" på flygplatsen Kastrup i mars 2006 och där började hela projektet - fast det visste vi inte då...

Inga kommentarer: