29 oktober 2010

På väg

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Dagen tar fart och blir på ett helt annat sätt än man planerat. Annorlunda. Men bra ändå. Igår var några möten inbokade som inte blev av. Av olika anledningar. Istället fylldes dagen av det där oväntade....

som ett jättelångt telefonsamtal, mitt på torget i Piteå, med Sam Brismo. Hur inspirerande och kreativt som helst. Ibland så klickar allting i vartannat. Kanske var det ett tecken att solen lyste stark och stor på hela mig...? Ett annat roligt och upplyftande möte med Kerstin Hamre, stateg inom Kultur och Hälsa vid Norrbottens Läns Landsting. Fast vi aldrig träffats förr så var det som om vi känt varandra hur länge som helst. Och hon är en av Share Musics vänner: De behövs.
Extra trevligt är det om man dessutom kan träffa vänner på ett riktigt konditori. Eller hur? Ett tips till alla som besöker Piteå: Ekbergs konditori på Sveriges första gågata i centrala Piteå. De har hur smaskiga sådana där gammeldags kakor som kongresser, jitterbug och lagom stora vetebröd.

På kvällen, på väg till nattåget i Älvsbyn.
Bussen far förbi Sikfors sågverk, upplyst i mörkret. Och jag blev alldeles stum när jag såg de oändliga rader av prydligt uppallat plank. Ur sågverket sprutade sågspånen så det yrde. Hur många träd har inte gått åt i produktionen? Och trots det så kan jag lova att det står massor med skog kvar i Norrland. Vilken rikedom.

Nu tar framtiden vid. I nästa veckas träffas Sophia, Åsa och jag i Gränna för att summera allt som hänt. Alla idéer och möjliga samarbeten.

Och hur Share Music går vidare.

Katali

Inga kommentarer: