14 juni 2013

Turnénytt från Londonderry!

Vi återupplivar bloggen så vi kan dela med oss av vad som händer och sker för er som vill veta lite mera. Först ut blir senaste nytt från turnén till Londonderry!

Att  resa är alltid en utmaning! Inget undantag denna gång - resan hit innehöll både spänningsmoment och frustration som  tåg krockar med älg och försenar ensemblemedlem till flyget, förseningar och missad anslutning i London, flygbolag som vägrar ta med elrullstol trots tillstånd ok, rekvisita som inte kommer fram... Men nu är alla som ska vara här just nu på plats och förberedelserna inför morgondagens föreställning igång.

Jag började morgonen med intervju på BBC Foyle tillsammans med Frank Lyons, arrangör från universitetet. De hade intervjuer på löpande band och receptionen var full av folk som väntade. Snabbt in i studion och prat i direktsändning. Hade ingen aning om vilka frågor som väntade...

City of Culture är ett stort event under hela 2013 och varje dag händer det massor runtom i stan. Idag toppar Hi-Hat Xpres eventlistan på deras sajt. http://www.cityofculture2013.com/events/

Taxichaffören jag åkte med tyckte det var otroligt positivt. Men det stora samtalsämnet är nog G8-mötet som är på gång och vad det innebär för alla som bor här. De har stängt av vägar och områden, folk hittar säkerhetsagenter i trädgårdarna som spanar. Bara säkerheten lär kosta 80 miljoner pund och man undrar hur man ska få tillbaks de pengarna här.

Sophia Alexandersson,
på plats i Londonderry





Inga kommentarer: