16 januari 2014

Min första workshopdag med Share Music Sweden!

Denna dag minns jag som om den var i går, trots att det snart har gått fyra år sedan. 
Jag var inne på Facebook och där dök det upp; meddelandet från Karin, som arbetade på en organisation jag aldrig hade hört talas om innan. Jag och Karin hade varken setts eller hörts av på flera år! 
Nåväl, när detta meddelande kom var jag inne i någon förändringsperiod, där hela jag längtade efter att få jobba med något kreativt. Alla som har varit på en kurs med Share Music Sweden vet att just kreativiteten sprudlar! 
Jag bara kände att jag var tvungen att prova, vilket jag inte har ångrat – tvärtom, en ny värld väntade! 
Sagt och gjort åkte jag till Uppsala den 6 mars 2010 och när jag kom fram lyfte jag luren och ringde till min systerson som fyllde sex år och grattade samt förklarade varför moster uteblev från hans kalas. Eftersom mitt tåg var försenat kom jag mitt i dansen och visste knappt vad jag gett mig in i, det var liksom bara att köra på! 
Eftersom det var en prova-på-dag var det även musik och sång med på programmet. Min sångröst är väl inte känd för att vara den bästa, men det spelade ingen roll den här dagen när vårsolen just hade fått vintermörkret att äntligen släppa taget! Dagen innehöll även musik med instrument som för mig var helt okända, vilket var väldigt roligt att se och prova. 
Share Music Sweden är en fullt integrerad kulturorganisation där alla är välkomna, enda ”kravet” som ställs är att du har ett intresse att utöva kultur genom teater, dans, musik eller sång. Det är just detta som gör kurserna så speciella och levande. 
Tänk att komma till en kurs, där alla är lika inspirerade som du själv är, att få skapa. Det är just det Share Music Sweden ger möjlighet till – att få skapa och våga visa vem man är! 
Vid tangentbordet 
Anna Westerberg

Tips: Om du vill uppleva några ögonblick från kortkurs med Share Music, kolla på filmen som är inspelad på Åsa Folkhögskola 2010

Share Music Sweden
Efter prova-på- dagen gick Anna sin första Minikurs i Flen (Åsa Folkhögskola vår 2010) 
Share Music Sweden
Anna (Åsa Folkhögskola vår 2010) 

Share Music Sweden
Anna och Tomas danser under Minikursen (Åsa Folkhögskola vår 2010)  


Inga kommentarer: