14 december 2009

Belart i Minsk

Den 8-10 december var vi i Minsk för att arbeta med vårt förstudieprojekt Belart som handlar om att använda konstnärliga uttryck i rehabilitering/habilitering.Vi var sammanlagt 7 personer från Sverige som deltog. Den första dagen hade vi seminarium där vi pratade utifrån våra olika infallsvinklar såsom sjukgymnast, konstutövare, förälder, verksamhetsansvarig, forskare etc.

Deltagare i seminariet var föräldrar till barn m funktionsnedsättning, lärare och studenter från universitetet samt personer som på olika sätt arbetar och möter personer med funktions-nedsättning.

Dag två och tre var det praktiska workshops - en form av Tasterdays - för att ge alla en möjlighet till egen upplevelse. Och det blev många upplevelser för oss alla som var där. De yngsta deltagarna var ca 4 år och uppåt och tillsammans skapades mycket musik och rörelse.

Sista dagen avslutade vi med att bjuda på glögg och pepparkakor och sjunga Lucia-sången. Alla fick sina intyg och chans att reflektera över dagarnas innehåll. Gensvaret var enormt och känslosamt. Vi förstod att detta var en stark upplevelse för många, som förhoppningsvis kan följas av en gemensam fortsättning.


Inga kommentarer: