23 september 2011

Ansvarsmob

Brukar ni hälsa på personer ni inte känner! Nej, det brukar inte jag heller göra. Men varför kan man inte göra det?

Den 15 september anordnade CSR en Ansvarsmob. (CSR Västsverige är en ideell förening vars medlemmar arbetar för en attraktiv, ansvarstagande region att bo och verka i). Share Music var med och deltog på denna Ansvarsmob. Jag, Karin undertecknad, var med som representant för Share Music.

Syftet med Ansvarsmob:n var att vi tillsammans, under 1 timma, skulle gå fram till personer och säga ”Hej” och lämna fram en klisterlapp där det stod ”Vi säger hej till tusen!”. Vi i Sverige kan vara lite stela ibland och vågar inte säga ”Hej” eller prata med personer vi inte känner.

Till exempel då man kommer in i en hiss så pratar man inte gärna med varandra utan stirrar rakt in i väggen. Men eftersom jag har svårt att gå så har jag ganska lätt för att snubbla då jag snabbt ska ta mig in i hissen för att inte fastna mellan dörrarna, som ofta snabbt går igen. Och när jag väl har snubblat mig in i hissen är det lätt att komma med liten skämtsam kommentar om bråkiga hissdörrar. På det sättet är isen bruten.

Det kändes lite konstigt att gå fram till någon man inte känner och säga ”Hej”. Men efter ett tag kändes ganska bra. Vissa tog emot klisterlappen, några sa till och med Tack. Andra undvek ögonkontakt och ville inte ta emot klisterlappen. Lyckades man få ögonkontakt med någon som först inte ville ta emot klisterlappen, sa jag bara ”Jag vill bara säga Hej”. Då tog de gärna emot klisterlappen. Två damer kom fram till mig och frågade om de kunde få var sin klisterlapp, för de hade hört talas om Ansvarsmob:n på radion. Då har ju budskapet gått fram :)

Målet var ju att dela ut 1000st klisterlappar och när timman hade gått fanns det inte många klisterlappar kvar. Då hade vi nått ett lyckat resultat :)

Hej då, Karin

Inga kommentarer: