9 september 2011

Fördjupningskurs: Turnégrupp

Torsdagen den 18 augusti anlände 16 förväntansfulla deltagare till Vara Folkhögskola för att delta i Share Musics fördjupningskurs.
Syftet med kursen var att få fram musik och dansnummer som vi kan använda då vi är ute och gör, kortare eller längre, framträdanden. Och det lyckades vi med :)

Alla som var med på kursen har deltagit i tidigare kurser. Vissa personer har man träffat flera gånger tidigare, medan andra ansikten var helt nya för en.

Den första gemensamma övningen vi gjorde var en rörelseimprovisation. Om man inte känner alla kan det kännas lite knepigt i början. Men efter en liten stund släppte spänningarna. En härlig improvisationsövning.

Sedan delade vi upp oss, dansgruppen för sig och musikerna för sig. Musikergruppen leddes av Tomas Hulenvik och dansgruppen av Helene Karabuda. Vi tränade mycket i våra olika grupper för att senare på dagarna få se vad den andra gruppen hade arbetat fram. Våra arbeten från våra två grupper sammanfogades steg för steg. Själv var jag med i dansgruppen.

Vi i dansgruppen började med att göra lite olika övningar bl.a. en övning där vi fick göra egna rörelser, rörelser vi tycker om att göra och som vi tycker mindre om att göra. Sedan fick vi själva komma på 4 hårda rörelser och 4 mjuka rörelser. De här olika rörelserna satte vi sedan samman till olika duetter. Bland annat dessa duetter kommer att användas i våra olika framträdanden.

Under dessa 4 dagar byggde vi fram olika danser och musikstycken som i slutänden leder fram till en bra föreställning. Det är både roligt, inspirerande och härligt att under några dagar få möjlighet att träna dans som leder fram till en föreställning :)

Vid datorn
Karin

Inga kommentarer: