4 oktober 2011

Projekt Mundesi III igång!

Wow! Vad ska jag säga!? Det är helt fantastiskt att vara tillbaks i Albanien igen och vilka upplevelser man får vara med om! Kom hit i söndags och då mötte Lirie, Izet o Doriana mig på flygplatsen och vi åkte vidare till Durres. Det fanns två anledningar - dels skulle vi få chans att planera inför seminariet i måndags i Tirana och dels ville jag se det ställe som har förekommit i diskussionerna som tänkbar plats för kurs! Dessutom hann vi planera ordentligt för veckans projekt.

Och ja, Tropical Resort skulle fungera - inte med svenska mått kanske, för det är trappor och inga anpassade rum. Men nu är vi i ett land där man definitivt inte har byggt för sk handikappstandard a la svenska mått och då får man titta med lite andra ögon och lämna måttbandet hemma. (Måttband ingår annars i Share Musics kit när vi checkar tänkbara lokaler för våra aktiviteter!)

Tropical Resort har ett fantastiskt läge vid sandstranden med utsikt över havet och hamnen i Durres. Det finns ett stort poolområde som är indelat för olika kategorier - familjer, vänner eller par! En utomhusscen, konferenslokaler som skulle funka som kurslokaler och  allt mindre än en timmas resa från både Tirana och flygplatsen. Jag gissar att det är flera i Sverige som skulle söka till den kursen :)

I måndags hade vi ett seminarium i Soros Foundations lokaler i Tirana i samarbete med organisationen Beyond the Barriers. Ett 20-tal personer kom och det var personer som arbetar m personer m funktionsnedsättning - antingen professionellt eller som volontärer. Flera av volontärerna var sk EVS-volontärer o kom från ett flertal olika länder. Jag presenterade Share Music o vårt arbete och Lirie o Izet  berättade om Mundesi-projektet.

Sedan åkte vi till flygplatsen o hämtade Mike, Micaela och Christer, som kommit och vi for vidare till Kukës. Planering,planering sent om aftonen.

Inga kommentarer: