8 november 2011

Share Music i Kiev med projekt DAJ!

Då är vi tillbaks i Kiev igen med projekt DAJ! Men det var på håret att vi kom hit! Det blev en språngmarsch i Wien för att hinna med anslutande plan. Väskorna sprang dock inte med, men har kommit hit nu sent ikväll.
Tillsammans med nya och gamla vänner från Georgien, Vitryssland o Ukraina har vi inlett med oväntade musikaliska upplevelser. Vandring i klosterområdet bjöd på säregna upplevelser. Klockorna ringde i tornet samtidigt som en man ringde en stor klocka för hand. En märklig klockmusik med minimalistiska förtecken spelades, samtidigt som vi hörde körsång strömma ut från kapellet. Därinne sjöng prästen med en kraftfull, innerlig stämma och kören var inte sämre utan bjöd på riktigt maffig stämsång. Deras tonartsbyten var så klockrena o kraftfulla så man blev knockad.
Sällan man får höra något liknande, tyckte vi från Sverige och gick motvilligt därifrån, om än helt lyriska...

Imorgon väntar workshopdag. Sakta men säkert börjar vi få mera information.Vi vet att det blir en stor grupp runt 40 personer varav en del kommer från ett dagcenter. Andra deltagare är lärare och studenter, föräldrar och folk som är specialister inom funktionshinderområdet. Lokalen blir spännande med så mycket folk. Jättestor! säger de, men när de anger mått tänker vi nja, det blir nog väl trångt.
Så det blir spännande å se hur det ska fungera.Publik kan vi få på torsdag. Hur många vill vi ha? undrar Vlad. 100? Inga problem isåfall, för huset är fullt av studenter. Men innan dess ska vi fixa nåt att visa.

Kvällen avslutades med gemensam middag på restaurang som serverade ukrainsk mat. Mycket gott! Och som vanligt i detta projekt så är det fascinerande att sitta tillsammans och försöka hänga med i konversationerna som uppstår på alla språk runt bordet; ukrainska, georgiska, ryska, tyska, svenska och engelska.

Inga kommentarer: