12 september 2013

Share Music's Karin berättar om en härlig helg

 Har ni varit på Grötö? Om inte så är det en plats jag verkligen rekommenderar er att besöka. Det var så kul att komma tillbaka dit. Jag räknade ut att senast jag var där var för ca 5 år sedan. Jag var där en hel del med Unga Rörelsehindrade och sedan lite med DHR, på helg konferenser. Anläggningen kallas Västerhav och är en fritids- & konferensanläggningen på Grötö i Öckerö kommun i Göteborgs norra skärgård. Det finns restaurang, bar samt hotellrum/stugor. Anläggningen är helt anpassad för personer med funktionsnedsättning, främst rörelsehinder.

När något är helt anpassat, kan det ibland kännas opersonligt. Men här har de verkligen lyckats. Till och med de som kan vara mest kritiska till för övertydlig anpassning är jätte nöjda med anläggningen. Och de säger att här har man verkligen lyckats!

Den här gången var jag inte på någon konferens, utan på kräftskiva och trevlig samvaro.Vi kom dit på fredag eftermiddag. Det var roligt att träffa bekanta ansikten. På kvällen var det god middag med underhållning av en engelsk/svensk trubadur. Vi var då ca 40 pers.

Lördagen började med en sovmorgon och god brunch. Under lördagen anordnades tipspromenad, som nog alla gick. Sedan satt man och snackade med trevliga människor. Eller så tog man en promenad, om man kände för det, i det härligt soliga vädret. Grötö är inte någon stor ö. Under dagen kom det ytterligare folk. Så på kräftskivan var vi 82 pers. På kvällen bjöds vi på rock musik av Eddie Wheeler. På söndagen bar det av till fastlandet igen. 

Den här helgen gav mig mycket energi. Det lever man på ett tag.

Karin Rådberg, Share Music

Inga kommentarer: